Thursday, July 15, 2010

K untuk kubang dan kerian serta kelantan...

ok..aku kat kubang kerian sekarang...baru lepas makan...hehe...kenyang perut senang hati...sambil online sambil goyang kaki....ewah..berpantun pantin pulak..sambil menonton wayang gambar di peti telivisyen..cerita ape lagi kalo bukan cite Allahyarham P Ramlee..Masam-Masam Manis...cerita-cerita beliau tidak pernah bagi peluang gusi aku untuk kering..hehehe..ape nak kepoh arini ek..hmmm...

tiade ape yang menarek aku buat di dalam rumah arini melainkan menolong hakak aku menyelongkar, mengangkat dan menyusun barang-barang dari kotak-kotak...aktiviti di luar rumah pula adelah misi mencari basikal BONDA aku...hehehee..jangan terkejut la korang aku pegi cari basikal untuk BONDA...oh ya...beliau ingin jadikan basikal sebagai pengangkutan untuk ke surau..buleh lenguh kepala lutut kalo jalan kaki...kalo bab berbasikal..BONDA aku memang boleh dibanggakan prestasinya..hehe...

wokep....setelah memerhati, menganalisis dan membuat ujikaji terhadap basikal-basikal yang telah di short listed..maka...satu keputusan muktamad telah dibuat..oh ya..lupe nak bgtau..kedai basikal ni..lain dari yang lain...basikal yang dijual sume basikal second hand yang dibawa khas dari Nippon sane..mahapkan aku sebab takde gambar..maklumlah...sebok memilih basikal untuk BONDA..basikal yang aku rase digunakan Nippon untuk serang Malaya dulu pon ade...pergh...besar beb bakulnya..letak guni beras 10kg 2 3 pon selamba jek aku rase...die punye loceng...pergh...hebat bunyinye..memang tak same langsung dengan basikal keluaran Malaya..tapi disebabkan BONDA aku ni comel orangnye...saiz basikal yang dipilih pon ala kadar jekla..yang bersesuaian dengan BONDA...bak kata pepatah.."ukur baju di badan sendiri"...chewah...ntah btol ntah idak..aku hentam...hihi...

gambar basikal BONDA?hmmm...ari dah malam la...tokey basikal tu pon antar basikal waktu dah nak maghrib...nak harapkan camera henpong 3230 di waktu malam?haishhhh...boleh rabun ayam korang nanti..akan aku cube sedaya upaya mempamerkan kat blog aku nih secepat mungkin...betol...aku x tipu....harap korang bersabar ye..oklah..tu jek aku nak berkongsi arini....jumpe lagi di post akan datang ya...


p/s:hidung sok sek..sok..sek...hasil pemindahan...

3 comments:

are_la said...

mcm taw je aku x sabar nak nengok basikal tuuu~!!
huhuhuhh (x_x)

Nur Ain Sha'ari said...

jot,amacam stadi kt qlate??

tuan tanah said...

are_la:hahaha....buat-buat tau..aku dah post..sile tgk...

ain:haha..bukan di qlate la ain..tunggguuuu ya...haha