Friday, July 9, 2010

Mulanya episode baru..

ya...bermulalah episod baru dalam kehidupan aku..bagi sesiapa yang masih x tau..arini dah masuk 3 ari aku tidak bekerja...dan sudah 3 hari aku berhenti kerja...ya..sudah BERHENTI...bukan bos berhentikan aku..bukan juga sebab musabab aku dapat kerja lain..tapi aku berhenti kerja kerana aku kembali ke sekolah..aku melanjutkan pelajaran...menyambung ke peringkat master...pergh...tidak ku sangka..Alhamdulillah..aku berpeluang untuk melanjutkan pelajaran dan mudah-mudahan doa emak termakbul..hurm....

ape yang telah dibuat selama 3 hari tidak bekerja..

Hari pertama:

Aku mengambil peluang untuk menonton separuh akhir piala dunia..perlawanan antara Belanda dan Uruguay..ye..aku tengok sampai tamat permainan...dalam 4.30 pagi baru lelapkan mata..tiada masalah bagi aku untuk bangun lewat esoknye..x payah bangun awal untuk ke opis..hehe..terasa indah..so..memang aku tdo seakan tidak mau bangun lagi...x payah kepoh la nak tau bangun pukul brape..semestinya lambat..dan aku puas...hehe..

Hari kedua:

Tidak mahu melepaskan peluang untuk menonton separuh akhir kedua antara German dan Sepanyol..aku menahan mata lagi...pada mulanye mata agak segar menonton aksi-aksi mereka..tapi entah mengapa aku rasakan permainan tidak begitu menyegarkan aku...aku terlelap..dan tersedar...spain dah mendahului 1-0....tanpa hiraukan...aku teruskan tdo...dan..aku puas lagi...hehe..bangun terus berkemas membungkus barang-barang..ye..aku akan berpindah arini...seharian jugak mengemas...sakit tulang belakang...sakit kepala...dan sakit otot...tidaklah banyak mane barang aku..cume barangnye besar-besar..dan malam tadi aku telah pon berangkot dan transit di rumah kawan aku, zaireen aka zorro...~rakan pendek aku tu lah..

Hari ketiga:

Arini aku di rumah zorro..sebab tu aku online dan buleh update blog..hehe..beliau pegi kerja dan aku senang lenang di rumah...tadi kami makan tengah ari di JM beriyani...lame jugak aku x pekene nasik beriyani..buleh tahan....sbb aku mmg tengah lapor..hehe...abis makan..teman beliau pegi beli beg yang diidamkan..dah selesai membeli...kami terus balik sbb beliau kene kembali bekerja..aku?..kembali bersenang lenang...hihi..


Esok:

Aku akan kembali ke pangkal jalan..balik JB..bersama 5 orang rakan...menaiki kereta..hari Ahad..2 orang kawan kami akan melangsungkan perkahwinan..tahniah Mija dan Atie..semoga korang bahagia hingga akhir nyawa..hehe..


Minggu depan..tiada lagi istilah bersenang lenang bagi aku..sekolah dah mula..dan perjuangan aku perlu diteruskan...doakan kejayaan aku ye kawan-kawan...sesungguhnya...aku dapat rasakan..episod baru aku kali ni..lebih mencabar dan mendebarkan...terima kasih atas sokongan anda..taking care...

p/s: minggu depan baru aku dapat hapdate lagi kot..insyaAllah..doakan aku ye.. :D (rase mcm ketat je post kali ni)..hehe..

7 comments:

Nur Ain Sha'ari said...

tahniah kawan...tetiba dpt news ni..sambung master kt mana?waaa...bestnyaaa..aku tumpang bangga wei

tuan tanah said...

hehe..mekaseh ain...dimana?..nnt korg tau gaks..belom masenye lagi..ewah..haha..doakan aku k.. :D

genkidene said...

jijoooott!! tahniah!! jelesnye awk dah sambung masters! katne? ehh upload la gambar mija and atie kawin..sedey x dpt pi skali ngn u all..huhu~

tuan tanah said...

syidah..hehe..thanks..ok..nnt kite upload eh..tu ah..sedih sbb awk x join..kalo x leh tdo umah kite..hehe..

are_la said...

congrate beb~!!
blaja rerajin..jgn igt tdo je..huhuh

genkidene said...

jijot x jwb soalan kte lagi!! hehe awk blaja katne skrg?? seronoknye!

tuan tanah said...

are_la: thanks mai...doakan daku..hehe..

genkidene:hahahaha...nak kene jawab ke?hehe..belom masenye lagi..nnt awak tau gaks...sabar ye.. :D